S-a terminat si cu turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, un campionat mondial jucat la capatul lumii ( pentru noi) si care si practic a fost la capatul lumii (pentru echipa nationala a Romaniei). O echipa a Romaniei care nu a mai prins un turneu final de nu mai stiu cat timp si care nici nu cred ca va juca chiar asa de devreme acest turneu.

germania-argentina-2014

De ce? Pentru ca suntem un popor de talente, care ne credem buricul pamantului si caruia ii place mangleala mai mult decat munca. Atat timp cat la conducerea LPF sau FRF o sa fie oameni de genul lui Dragomir sau Sandu nu o sa facem mare lucru. Nu se investeste nimic in sport insa se asteapta rezultate. Vezi cazul Simonei Halep, care "murea de foame" pana inainte de a-si face un nume in tenis, insa dupa ce a razbatut din multime au si aparut cei responsabili de sport - insa sa se pozeze cu ea. Nu exista baze de antrenament mai ieftine, nu se fac selectii, insa se doreste sa fim numarul 1.

Si in afara de astea mai exista si boala fotbalistilor de la noi, parvenismul. In momentul in care au scos capul putin, primele lucruri pe care le fac e luatul curvelor la rand si cheltuit banul fara cap. Toti se plang ca au nevoie de contracte grase ca dupa ce se lasa de fotbal nu mai au cu ce trai, insa primul lucru pe care il fac cand pun mana pe ban e sa isi cumpere masini de sute de mii si sa se afiseze cu toate lipitorile posibile si imposibile.

Mai sunt si cei care dau in patimi mai nasoale, ca bautura sau si mai rau drogurile. Ma uitam la Tamas ce noroc a avut sa se nasca intr-o familie care nu duce lipsa banilor si pe deasupra sa mai aiba si calitati sportive bune. Si pana la urma ce s-a ales de el? Nimic.

Revenind la Campionatul Mondial - Germania a castigat acest turneu si cred ca pe buna dreptate. A jucat fotbal de calitate, frumos, care a placut oricarui microbist care s-a uitat la meci.

In finala Germania a batut Argentina cu un gol marcat in prelungiri de noua revelatie a fotbalului german Goetze, un fotbalist de 22 ani care mai are multe de spus in fotbalul mare. Messi nu s-a vazut aproape deloc in acest turneu final, si cred ca stralucirea lui de pana acum a fost si din cauza ca cei de la Barcelona joaca pentru el. Pe cand la nationalei Argentinei se joaca la grup. In fine s-ar putea sa fie doar parerea mea. Eu unul ma bucur pentru castigarea campionatului de catre Germania. Apropo de Germania auzi aici remarca la TV la noi: cica daca nu le-o trageam noi cu 5-1 Germania nu se trezea sa isi faca reconstructia echipei.