Clasificarea mainilor Hi in poker

Clasificarea mainilor Hi in poker

La poker, mâinile sunt întotdeauna formate din cinci cărţi. De exemplu, chiar dacă fiecare jucător dintr-un joc de stud are şapte cărţi, numai cele mai bune cinci din aceste cărţi vor intra în joc. La poker nu există mâini formate din şase sau şapte cărţi. Astfel, o mână de stud cu şapte cărţi As Ad Qs Qd 6h 5d 3c învinge Ks Kd 9h 9s 7s 7d 2s, chiar dacă a doua mână conţine trei perechi, în timp ce prima are două perechi. Similar, în cazul în care cărţile comune de la Hold 'em sunt formate din 9s 9h 7d Js 7c, potul va fi împărţit între doi jucători care au 6s 6d şi 5c 5h, chiar dacă jucătorul cu doi de şase avea avantaj până la cartea de river. La sfârşit, ambii jucători vor avea o mână cu două perechi 9s 9h 7d 7c cu valet carte de kicker. Nici unul dintre jucători nu poate produce un kicker mai mare din mâna lui; niciuna dintre perechile hole ale jucătorilor nu poate avea ca rezultat o mână cu cinci cărţi mai mare decât cărţile comune.

Acestea sunt mâinile mari doar pentru în jocurile high şi cele divizate high-low, de la cele mai mari la cele mai mici. Orice mână dintr-o categorie de pe listă câştigă în faţa oricărei mâini din orice categorie aflată sub aceasta. De exemplu, orice chintă la culoare câştigă faţă de patru cărţi de acelaşi fel; orice culoare câştigă în faţa oricărei chinte.

chintă roială: Cinci cărţi consecutive, toate de aceeaşi culoare. Cea mai mare chintă la culoare, având un as drept cea mai mare carte, are un nume special, chintă roială.

 


 

O chintă la culoare mai mică, indiferent de forma acesteia, nu are un nume unic.

 

 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu chinte la culoare, câştigă mâna cu cea mai mare carte mare. 10d 9d 8d 7d 6d este mai bun decât 9s 8s 7s 6s 5s.

patru de acelaşi fel: Patru cărţi de aceeaşi valoare. Cunoscută şi sub denumirea de careu.

 


 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu careuri, câştigă mâna având cea mai mare valoare. Kd Kc Kh Ks 5d este mai bun decât Jc Jh Jd Js Ad. Dacă mai multe mâini conţin fiecare acelaşi careu (situaţie care poate apărea într-un joc cu cărţi comune), mâna cu cea mai mare carte nepereche câştigă. Kd Kc Kh Ks Ah este mai bun decât Kd Kc Kh Ks Qd.

full house: Trei cărţi de o valoare plus două cărţi de altă valoare.

 


 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu full, câştigă mâna cu setul de trei cărţi cu cea mai mare valoare. 7h 7s 7d 3h 3s este mai bun decât 6s 6c 6h Ad Ah. Dacă mai multe mâini conţin fiecare acelaşi full house (situaţie care poate apărea într-un joc cu cărţi comune), mâna cu cea mai mare pereche câştigă. Kd Kh Ks As Ac este mai bun decât Kd Kh Ks Qh Qd.

culoare: Cinci cărţi de aceeaşi culoare.

 


 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu chinte, câştigă mâna cu cea mai mare sau cele mai mari cărţi maxime. Când există egalitate între cărţile de valoare maximă, se compară cartea următoare; când primele două cărţi sunt comparate, se compară cea de-a treia carte etc. Ah 8h 7h 6h 5h este mai bun decât Ks Qs Js 9s 8s şi Jd 10d 9d 8d 4d este mai bun decât Jc 10c 9c 7c 6c.

chintă: Cinci cărţi consecutive. Un as poate avea valoare mare sau mică.

 


 

 

 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu chinte, câştigă mâna cu cea mai mare carte maximă. Ts 9d 8d 7c 6c este o mână mai bună faţă de 8s 7h 6h 5c 4c.

trei de acelaşi fel: Trei cărţi de aceeaşi valoare Cunoscut şi ca brelan sau, mai ales în jocurile de flop, set.

 

 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu trei de acelaşi fel, câştigă mâna având cea mai mare valoare. Jh Jc Js 3d 2c este o mână mai bună faţă de 10s 10c 10h Ah Kc. Dacă mai multe mâini conţin fiecare aceleaşi trei cărţi de un fel (situaţie care poate apărea într-un joc cu cărţi comune), mâna cu cele mai mari cărţi nepereche câştigă. Jh Jc Js Ah Kc este o mână mai bună faţă de Jh Jc Jd Ah Qd.

două perechi: Două cărţi de o valoare plus două cărţi de altă valoare.

 


 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu două perechi, câştigă mâna cu cea mai mare pereche. As Ac 2h 2s 3d este o mână mai bună faţă de Kd Kc Qh Qs Jd. La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu aceeaşi pereche mare, câştigă mâna cu cea mai mare pereche de valoare mică. 10s 10c 8s 8c 4d este o mână mai bună faţă de 10h 10d 7s 7h Ad. La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu aceleaşi două perechi, câştigă mâna cu cea mai mare carte marginală (cunoscută şi sub numele de kicker). Jh Jd 9h 9d 4h este o mână mai bună faţă de Js Jc 9c 9s 3s.

o pereche: Două cărţi de aceeaşi valoare.

 


 

La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu o pereche, câştigă mâna cu cea mai mare pereche. Ah Ad 5d 4h 3c este o mână mai mare decât Kh Kd Ac Qd Js. La arătarea cărţilor de către mai mulţi jucători cu aceeaşi pereche, mâna cu cea mai mare sau cu cele mai mari cărţi marginale câştigă. Js Jh 9d 8s 4d este o mână mai mare decât Jc Jd 9h 8c 3s.

nicio pereche: Niciuna din combinaţiile de mai sus.

 


 

Dacă la arătarea cărţilor nicio mână nu are o pereche sau o combinaţie mai bună, mâna cu cea mai mare sau cu cele mai mari două cărţi câştigă. Când există egalitate între cărţile de valoare maximă, se compară cartea următoare; când primele două cărţi sunt comparate, se compară cea de-a treia carte etc. Ac 9s 5d 4c 2h este o mână mai bună faţă de Kd Qs Jd 10c 8h, iar Jh 10c 9h 7c 4d este o mână mai bună daţă de Jc 10h 9s 7s 2d.

Play Online Poker

Play Online Poker