Clasificarea mainilor Lo in poker

Jocurile High-low divizate au în general un calificator pentru o mână mică. Acest lucru înseamnă că, pentru a fi eligibilă la câştigarea unei jumătăţi dintr-un pot, o mână trebuie să fie formată din cinci cărţi diferite, niciuna mai mare de opt. Dacă oricare dintre cele cinci cărţi formează o pereche, mâna respectivă nu poate fi considerată mică. Cu toate acestea, chintele şi culoarea pot să nu fie luate în considerare. Cea mai bună mână mică ar fi A-2-3-4-5, denumită şi "roată" (chintă, asul fiind considerată carte mică). Culorile nu sunt luate în considerare. Dintre cele cinci cărţi pe care le utilizaţi pentru a face o mână mică, cartea cea mai mare stabileşte mâna dumneavoastră. Deci 7-4-3-2-1 ar fi o mână mică la 7, iar 6-5-4-3-2 ar fi o mână mică la 6. Dacă atât dumneavoastră cât şi adversarul dumneavoastră aveţi aceeaşi carte mare, se va lua în considerare următoarea carte mare. În exemplul 7-4-3-2-1, mâna dumneavoastră este de 7-4. Aceasta ar învinge o mână precum 7-5-3-2-1. Mâna cea mai mică va câştiga. Dacă nu sunteţi pe deplin lămurit, luaţi cele mai mici cinci cărţi fără pereche şi vedeţi cine are cea mai mică mână. Persoana respectivă va pierde. La jocurile cu mână mică, asul este considerat întotdeauna carte mică.

Roată: (Reţineţi că mâinile cu culoare sau chintă nu au valoare împotriva unei mâini mici.)

 


 

 


 

6-4:

 


 

 


 

6-5-3-2-A

6-5-4-2-A

6-5-4-3-A

6-5-4-3-2

7-4-3-2-A

7-5-3-2-A

Şi ... Există 56 de mâini de la chintă la cea mai slabă mână care se califică pentru mână mică, 8-7-6-5-4 în orice combinaţie de culori.

Care mână este mai bună

Orice mână care are 6 drept cea mai mare carte, va învinge o mână care are 7 sau 8 ca cea mai mare carte.

Orice mână care are 7 ca cea mai mare carte, va învinge o mână care are un 8 ca cea mai mare carte.

7-5-3-2-A e mai bună decât 7-6-3-2-A

8-7-3-2-A e mai bună decât 8-7-4-2-A

8-7-6-5-3 e mai bună decât 8-7-6-5-4

... şi aşa mai departe.

În jocurile care au doar mâini mici, precum Razz, nu există un calificator de 8. Dacă un jucător nu poate face o mână de cinci cărţi cu cinci cărţi de valori diferite, sunt utilizate clasificările de mână mare, dar mâna cea mai mică va câştiga. De exemplu, dacă un jucător are 5c 5d 6c 6s 9h Qd Qs, cea mai bună mână mică a acestuia va fi 5-5-6-9-Q, cu o pereche de 5 ca mână mică. Dacă un alt jucător are 2d 3d 3c Td Th Kh Ks, cea mai bună mână a acestuia va fi 2-3-3-T-K, cu o pereche de 3 ca mână mică. Perechea de 3 va fi o mână mică mai bună decât perechea de 5, din moment ce mâna respectivă are o valoare mai mică. Aşii sunt consideraţi cărţi mici, deci o pereche de aşi va învinge o pereche de 2 ca mână mică. Este posibil ca cea mai bună mână mică a unui jucător să fie o pereche, trei de acelaşi fel sau chiar un full house. În aceste cazuri, clasificările de mâini mari sunt utilizate în ordine inversă, astfel, o pereche este mai bună decât două perechi, două perechi sunt mai bune decât trei de acelaşi fel, iar o mână cu trei de acelaşi fel este mai bună decât un full house. În cadrul fiecărei clasificări, mâinile sunt clasificate la fel ca în cazul mâinilor mari, cu excepţia faptului că mâna cea mai mică va câştiga. De exemplu, 5c 5d 5s 7d 7c ar fi o mână mică mai bună decât 6c 6d 6h 2d 2s. Din nou, aşii sunt consideraţi cărţi mici, deci Ac Ad As Kc Kd este o mână mai bună decât 2d 2h 2s Qd Qh.